Fenilalanin, vagy amit akartok

Romlásom Virágai

Romlásom Virágai

A soha nem volt fivérek

2017. április 06. - fenilalanin21

Megleptem magam egy igen furcsa felfedezéssel. Történetesen arról van szó, hogy tavaly, amikor egy új ismeretségre tettem szert, az illetőről eleinte nem tudtam megállapítani, kire emlékeztet engem oly nagyon, aztán még aznap rájöttem, össze is vetettem a két arcot. Egyikről a másik mindig eszembe jut. Aztán történt egyszer, hogy megismertem mindkettőjük születési évét: hát nem ugyanabból az évjáratból valók?

Végezetül pedig a mai éjszakán bebizonyosodott végleg: ezeknek még az ízlésvilága is teljesen hasonlít. Ki látott még ilyet, hogy két, egymás számára ismeretlen ember ennyire hasonlítson egymásra? Rendben, külsőleg tényleg csak nagy vonalakban, hiszen a magasságuk eltérő, az alkatuk is, ám a hajszín, a hajhossz, az arc főbb vonásai megegyeznek, a szemszín is, a csontozat, leszámítva azt, hogy az egyiküknek görbébb az orra.

Nem tesz semmit ez a ténymegállapítás, tudom, de mégiscsak ámulatba ejtő számomra.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenilalaninvagyamitakartok.blog.hu/api/trackback/id/tr612404757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cathreen Misery (törölt) 2017.04.07. 07:23:20

Elméletileg mindenkinek megvan a maga mása vagy ikertestvére a világban anélkül, hogy szó szerinti szoros rokoni kapcsolat lenne köztük. Néhányan ezt állítják. Volt is olyan fotós aki egymásnak idegen, de mégis rettenetesen hasonló embereket fényképezett le együtt és néha olyanok voltak, mintha egymás testvéreik vagy szülő-gyerek kapcsolat lett volna köztük. Közben, meg akkor a fotó előtt találkoztak egymással életükbe először.
Igazság szerint nem meglepő, hiszen ha lehet hinni a történelemnek, akkor a nyolc milliárd ember bizony negyed ennyi őstől származhat. A sok kétszemű embert is vissza lehet vezetni egy ősre, akkor más genetikai tulajdonságot miért ne? Ha úgy nézzük, valamikor, valahol egy és ugyanazon ember lehettünk, csupán a folytonos genetikai cserélődés, újulás, változás, alkalmazkodás és más népcsoporttal való keveredés okozott nem kevés módosulást. A lényeg, jobban belegondolva nem is olyan meglepő. Gyakran a gyerekek saját nagy vagy dédi nagyszülők vonásait is hordják, akkor még régebbi felmenő genetikai részletét miért ne hordaná több ember? :D

Cathreen Misery (törölt) 2017.04.07. 07:24:05

*kék szemű akart lenni. :D x'D
süti beállítások módosítása