Fenilalanin, vagy amit akartok

Romlásom Virágai

Romlásom Virágai

Kis gondolat

2017. május 10. - fenilalanin21

A távolság, ha épp távol egymástól beszélgetünk, egyben ígéret is. Ígéret arra, hogy egyszer majd találkozunk, és hálásak leszünk érte, hogy megadatott az alkalom a maga teljességében. 

Minden ilyen, találkozás előtti várakozást jobban kedvelek talán, mint magát a beteljesülést, amikor ott állhatunk egymással szemben, mint a két megütközni készülő fél hadereje a csatamezőn. Jobban kedvelem és jobban is áhítom, mert ez egy kis személyes advent, mint mondtam, benne van az ígéret: találkozunk még. Azonban mindig, miután ez bekövetkezett, óhatatlanul is elönt a szomorúság: látjuk még egymást valaha? Akarom majd, hogy megbeszéljünk egy újabb találkozót? Te vajon akarod majd? Mert minden egyes beteljesülés gyásszal jár. Megkaptunk valamit, de mi a garancia, hogy újra a miénk lehet? A beteljesülés után nincs ígéret, csak szomorú, naiv reménykedés. Nem is azért, hogy újra találkozzunk, sokkal inkább azért, mert áhítom a távolságot, amelyben még ott izzik az ígéret, hogy találkozunk még. Enélkül ugyanis nincsenek távlatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenilalaninvagyamitakartok.blog.hu/api/trackback/id/tr7612495855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cathreen Misery (törölt) 2017.05.11. 07:07:26

Talán sejtem, mit írsz és miként érted, csupán sosem gondoltam bele mélyebben abba, hogy mi van, ha nem látom ismét a másikat? Vajon elmondtam neki mindent vagy lenne még, amit még mondanék? Természetesen mindig az utóbbinál kötök ki, pedig részben szeretném úgy élni a minden napokat, hogy mi van, ha holnap már nem kelek fel. Érdekes mégis, hogy miként természetesnek veszem a Nap Hold váltakozását az égen, épp úgy természetesnek veszem azt, ha valaki marad vagy elmegy az életemből. S ha marad akkor nem kell aggódni, hogy lesz e újabb találkozás, nemde?
Bár, ki tudja...

fenilalanin21 2017.05.15. 21:05:40

Az volt az érdekes, hogy az a nap, amikor ezt írtam, később pont megadott nekem egy ilyen típusú élményt, csak a spontaneitás miatt gyors egyeztetés előzte meg a találkát, így nem volt sok időm kiélvezni a várakozás varázsát. Egyébként szerintem az ilyesmit mindenki másként éli meg, hiszen vannak, akik utálnak várni, és mindent azonnal a magukénak akarják, így az áhított pillanatokat is, de én nem bánom, hogy nem közéjük tartozom!
süti beállítások módosítása